Război în Ucraina, ziua 395: Zelenski explică de ce întârzie contraofensiva. Oligarh din Rusia: "Trăim ca babuinii din Africa"

Sondaj: Aproape 60 % dintre moldoveni optează pentru aderarea la UE. Câți dintre locuitorii R. Moldova își doresc unirea cu România

22 iunie 2021, ora 12:05

Mai bine de jumătate dintre locuitorii Republicii Moldova optează pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Potrivit unui sondaj realizat de comunitatea WatchDog.md, Institutul de Politici Publice și CBS – Axa, 59 % dintre moldoveni își doresc acest lucru. De cealaltă parte, doar 23,5 % dintre respondenți au spus că și-ar dori ca R. Moldova să adere la Uniunea Euroasiatică, iar 17,5 % au spus că nu știu ori au preferat să nu răspundă la această întrebare.

Același sondaj mai arată că în cazul unui eventual referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, 47,3 % dintre moldoveni ar vota împotrivă, iar 35 % s-au pronunțat pentru unire. Aproape 8 % dintre persoanele intervievate au spus că nu ar participa la un astfel de referendum.

Totodată, 63,7 % dintre moldoveni au spus că ar vota împotriva unirii R. Moldova cu Federația Rusă, în timp ce aproape 23 % ar fi pentru, iar 54,2 % ar fi împotriva unirii țării noastre cu Germania, în timp ce 27,5 % ar vota pentru acest lucru.

Datele sondajului mai indică faptul că peste 85 % dintre moldoveni consideră că România a ajutat R. Moldova cel mai mult în perioada pandemiei de coronavirus. 82,7 % cred că cele mai multe ajutoare au venit din Uniunea Europeană, în timp ce 68,5 % consideră că cel mai mare sprijin ni l-au oferit rușii.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram