Mai bine de jumătate dintre locuitorii Republicii Moldova optează pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Potrivit unui sondaj realizat de comunitatea WatchDog.md, Institutul de Politici Publice și CBS – Axa, 59 % dintre moldoveni își doresc acest lucru. De cealaltă parte, doar 23,5 % dintre respondenți au spus că și-ar dori ca R. Moldova să adere la Uniunea Euroasiatică, iar 17,5 % au spus că nu știu ori au preferat să nu răspundă la această întrebare.

Același sondaj mai arată că în cazul unui eventual referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România, 47,3 % dintre moldoveni ar vota împotrivă, iar 35 % s-au pronunțat pentru unire. Aproape 8 % dintre persoanele intervievate au spus că nu ar participa la un astfel de referendum.

Totodată, 63,7 % dintre moldoveni au spus că ar vota împotriva unirii R. Moldova cu Federația Rusă, în timp ce aproape 23 % ar fi pentru, iar 54,2 % ar fi împotriva unirii țării noastre cu Germania, în timp ce 27,5 % ar vota pentru acest lucru.

Datele sondajului mai indică faptul că peste 85 % dintre moldoveni consideră că România a ajutat R. Moldova cel mai mult în perioada pandemiei de coronavirus. 82,7 % cred că cele mai multe ajutoare au venit din Uniunea Europeană, în timp ce 68,5 % consideră că cel mai mare sprijin ni l-au oferit rușii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!