/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Sfatul lui Băsescu pentru Moldova, atacuri mortale și navă distrusă! Avertizarea lansată de Estonia

Un grup de companii de afaceri a oferit o donație de echipamente de protecție anti-COVID-19 Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

missing
22 iunie 2021, ora 13:57

Ieri, 21 iunie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a primit un lot de echipamente medicale de protecție din partea Grupului de companii Taparo. Donația a fost oferită prin intermediul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC din România.

Donația include 882.000 măști chirurgicale tip II, 118.000 măști igienice, 10.880 măști FFP2, 1000 combinezoane impermeabile, în valoare de aproximativ 1,2 mln lei MDL. Lotul va fi repartizat subdiviziunilor teritoriale ale ANSP, laboratoarelor regionale, dar și echipelor mobile pentru imunizare împotriva COVID-19.

La evenimentul de recepționare a lotului de echipamente medicale de protecție, a participat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale,  Denis Cernelea, care a declarat: ”Ne exprimăm mulțumirea pentru acest gest de susținere și solidaritate, care va contribui  la consolidarea capacităților sistemului medical din țară. Aceste echipamente de protecție vor asigura activitatea specialiștilor ANSP în condiții de siguranță pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19”.

La rândul său, directorul interimar al ANSP, Vasile Guștiuc, şi-a exprimat recunoştinţa și a mulțumit mediului de afaceri pentru  acest ajutor umanitar valoros în contextul situației epidemiologice actuale, când lucrătorii medicali sunt antrenați plenar în activitățile de combatere a pandemiei COVID-19.

Menționăm că, grupul de companii Taparo este membru al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș,  cu suportul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram