/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Discuții aprinse în studioul „Alege Liber”. Lidera unui partid, figurantă într-un dosar penal, a reacționat nervos la întrebările de la dezbateri

23 iunie 2021, ora 23:57

Discuții aprinse în studioul dezbaterilor „Alegere Liber” de la TV8. Svetlana Chesari, președintele Partidului Politic „Noua Opțiune Istorică”, redenumit recent Partidul Alternativă și Șanse, abreviat PAȘ, adică aproape identic ca și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a reacționat nervos atunci când moderatoarea Mariana Rață a întrebat-o cum se face că simbolul electoral propus CEC-ului, care a refuzat să îl înregistreze ce-i drept, este aproape tras la indigo cu cel al PAS-ului. 

În loc să răspundă la întrebare, Svetlana Chesari a acuzat-o pe jurnalistă că ar reprezenta interesele formațiunii politice conduse de Igor Grosu.

„Dumneavoastră învinuiți și vorbiți de parcă sunteți reprezentantul PAS-ului. Încălcați codul deontologic acum. Faptul că sunt fără siglă azi este un simbol al faptului că în Republica Moldova nu primează legea. Reprezentanți interesele PAS, iar eu ale partidului Noua Opțiune Istorică, care s-a redenumit în Alternativă și Șanse, inclusiv alternativă a PAS-ului dumneavoastră corupt, care a preluat tot PLDM-ul”, a spus candidata la dezbateri.

Aceasta nu a fost singura dată în timpul dezbaterilor când Svetlana Chesari a venit cu acuzații și chiar a amenințat-o cu judecata pe moderatoare. Politiciana a reacționat neadecvat și la alte întrebări adresate.

„Îmi consumați din timpul meu intenționat?”, a fost reacția lui Chesari atunci când jurnalista Mariana Rață a intervenit cu precizări după răspunsul candidatei la o întrebare venită din partea unui telespectator, adresată de la tribuna „Alege Liber” din centrul Capitalei.

„Eu nu sunt păpușă în dezbaterile electorale, adresez întrebări”, a fost reacția Marianei Rață, care a precizat că o va acționa în instanța de judecată pe lidera Partidului Noua Opțiune Istorică.

Tot negativ Svetlana Chesari a reacționat și atunci când a fost întrebată despre un dosar penal, pornit în urmă cu cinci ani, în care figurează ea și soțul ei, fondatori ai Asociaţiei pentru Studii Sociale Aplicate „Asstreia”. Este vorba despre o schemă de delapidare a un milion de euro, bani din fonduri europene, destinați unor proiecte cu menire socială în raioanele Ungheni și Criuleni. Dosarul încă se află pe rol la Procuratura Anticorupție.

„Acest background l-ați creat dumneavoastră la comanda unui grup criminal care a luptat să preia aceste proiecte.  Niciun fel de delapidare nu a avut loc, deoarece sunt proiecte transfrontaliere, au fost implementate sub monitorizarea finanțatorului, realizate audite. De 6 ani nu se face lumină. Eu mă mândresc că sunt reprezentantul acestei asociații, am făcut și construit, nu am distrus, ceea ce a făcut sistemul corupt”.

În declarația sa de avere, Svetlana Chesari nu indică niciun venit.

„Nu am venituri momentan din motiv că urmează să relansez activitatea asociației obștești pe care o denigrați”, a mai spus canidata la funcția de deputat la dezbaterile „Alege Liber” din această seară de la TV8.

Dezbaterile electorale „Alege Liber” din această seară pot fi urmărite accesând link-ul de mai jos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram