/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Lista celor 150 de secții de votare pentru diaspora, aprobată azi de Comisia Electorală Centrală

23 iunie 2021, ora 22:12

Comisia Electorală Centrală (CEC), care a decis astăzi să deschidă în diaspora cu 4 secții de votare mai mult decât a decis anterior, a publicat lista completă a acestora. Potrivit documentului, în Federația Rusă vor fi 17 secții, cele mai multe, șapte la număr, vor fi deschise în regiunea Moscovei. În capitala rusă vor fi 5 secții de votare. 

În Italia, unde avem cea mai numeroasă diasporă, moldovenii va exista cel mai mare număr de secții de vot – 31. În Germania vor fi 11 secții, la fel ca și în Regatul Unit, în SUA vor fi 13 secții de vot, în timp ce în Spania – 5.

Hotărârea CEC de a modifica numărul secțiilor de votare din străinătate de la 146 la 150 vine după ce CSJ l-a obligat să îl revizuiască, dar și după noi negocieri cu Ministerul de Externe. Tptpdată, CEC a purtat azi discuții la acest subiect și cu ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J Hogan.

Lista completă a secțiilor de votare din diaspora o puteți vedea mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram