Comisia Electorală Centrală (CEC), care a decis astăzi să deschidă în diaspora cu 4 secții de votare mai mult decât a decis anterior, a publicat lista completă a acestora. Potrivit documentului, în Federația Rusă vor fi 17 secții, cele mai multe, șapte la număr, vor fi deschise în regiunea Moscovei. În capitala rusă vor fi 5 secții de votare. 

În Italia, unde avem cea mai numeroasă diasporă, moldovenii va exista cel mai mare număr de secții de vot – 31. În Germania vor fi 11 secții, la fel ca și în Regatul Unit, în SUA vor fi 13 secții de vot, în timp ce în Spania – 5.

Hotărârea CEC de a modifica numărul secțiilor de votare din străinătate de la 146 la 150 vine după ce CSJ l-a obligat să îl revizuiască, dar și după noi negocieri cu Ministerul de Externe. Tptpdată, CEC a purtat azi discuții la acest subiect și cu ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J Hogan.

Lista completă a secțiilor de votare din diaspora o puteți vedea mai jos:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!