/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Urmează perioada caniculară. Recomandările specialiștilor

missing
23 iunie 2021, ora 14:54

În contextul în care începe vremea caniculară, IGSU vine cu câteva recomandări pentru cetățeni pentru a evita situații periculoase. Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile anti-incendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscat, să nu aprindă ruguri și mangaluri, dar să opteze pentru spații destinate special acestor activități.

În vederea evitării tragediilor în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.

Totodată, în condiții de temperaturi ridicate ale aerului specialiștii îndemnă persoanele să evite aflarea îndelungată la soare, în special în orele 11:00 – 17:00, să evite efortul fizic supra solicitant și să opteze pentru haine din țesături naturale.

Pentru a evita situațiile de risc cu implicarea minorilor, angajații IGSU îndemnă oamenii să fie atenți la activitățile acestora și să nu le permită aflarea sub razele directe ale soarelui în orele cu temperaturi ridicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram