/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO DOC/ Usatîi a sesizat Procuratura Generală și ANI cu privire la un apartament de lux din București care ar aparține lui Cavcaliuc

missing
23 iunie 2021, ora 12:07

Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, susține că fostul șef adjunct al IGP, actual lider al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavaliuc, ar deține un apartament de lux într-0 zonă rezidențială din România. Într-o conferință de presă, Usatîi spune că a sesizat Procuratura Generală (PG) și Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în acest sens.

Renato Usatîi spune că a analizat declarația de avere a lui Gheorghe Cavcaliuc, unde a observat că lipsește din declarație un apartament din București, în care acest deține o cotă de 50 de %. Mai mult ca atât, liderul blocului electoral spune că acest imobil ar fi fost cumpărat după ce liderul PDM, Vlad Plahotniuc a fugit din țară.

„Ce este cu apartamentul din București. 50 la sută din acest apartament îl deține Cavcaliuc și 50 la sută este deținut de un membru de familie. Am așteptat să fie depusă declarația de avere și am studiat declarațiile anterioare de avere. Am așteptat să o depună și pe aceasta ca candidat. Astăzi, noi am depus o sesizare la Procuratura Generală și o sesizare la ANI în care noi cerem să fie făcută comisia rogatorie în România, care sunt sigur că va confirma nu doar că Cavcaliuc este proprietar a unui apartament de lux într-un cartier rezidențial, dar și faptul că are viza de reședință acolo. Am sesizat Procuratura Generală să verifice cum au ajuns banii în România pentru a procura acest bun într-un cartier rezidențial și proveniența banilor pentru al procura. Cavcaliuc a procurat acest bun imediat după ce Plahotniuc a fugit din țară, în 2019”, a declarat Usatâi în conferința de presă.

TV8 a intrat în posesia unui act de la Agenția Națională de Administrare Fiscală din România (ANAF) care confirmă că o persoană cu același nume, Cavcaliuc P Gheorghe este proprietarul unui apartament în București.

Mai jos puteți vedea conferința de presă susținută de Renato Usatîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram