Un incident cu iz electoral s-a produs astăzi la intrarea în orașul Bender. Autocarul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a fost stopat la postul intern de control, instalat de către așa-zisele autorități de la Tiraspol. Este al doilea caz de acest gen, anterior autocarul fiind stopat la intrarea în orașul Rîbnița. 

AUR intenționa să ajungă la Bender pentru a face campanie electorală. Îmbrăcați în maiouri cu sigla formațiunii, membrii partidului au ieșit din autocar spre gheretele punctului de control, unde au prezentat așa-numiților grăniceri buletinele de identitate. Mai mult, așa-zișii oameni ai legii au interzis să fie înregistrate imagini la fața locului. Chiar și așa, atât cei de le AUR cât și așa-numiții grăniceri au scos camere de luat vederi.

Menționăm că un incident similar s-a produs luni la punctul intern de control din orașul Rîbnița, regiunea transnistreană. Așa-numiții grăniceri au întins o bandă cu țepi de metal în fața autocarului AUR. Membrii partidului de asemenea intenționau să ajungă în stânga Nistrului, pentru a face campanie electorală.

Pe data de 4 iunie curent, CEC a înregistrat AUR în cursa pentru scrutinul din 11 iulie curent. Pe lista electorală a formațiunii se regăsesc 103 persoane, iar în frunte se află Victoria Grosu-Vermeș, care este urmată de Vlad Bilețchi.

Liderul AUR, Vlad Bilețchi, susține că cheltuielile pe care le suportă formațiunea în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate sunt acoperite din cotizațiile tuturor membrilor de partid.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!