/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Incident cu iz electoral la Bender. Autobuzul AUR, din nou stopat la un post de control intern

missing
23 iunie 2021, ora 16:24

Un incident cu iz electoral s-a produs astăzi la intrarea în orașul Bender. Autocarul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a fost stopat la postul intern de control, instalat de către așa-zisele autorități de la Tiraspol. Este al doilea caz de acest gen, anterior autocarul fiind stopat la intrarea în orașul Rîbnița. 

AUR intenționa să ajungă la Bender pentru a face campanie electorală. Îmbrăcați în maiouri cu sigla formațiunii, membrii partidului au ieșit din autocar spre gheretele punctului de control, unde au prezentat așa-numiților grăniceri buletinele de identitate. Mai mult, așa-zișii oameni ai legii au interzis să fie înregistrate imagini la fața locului. Chiar și așa, atât cei de le AUR cât și așa-numiții grăniceri au scos camere de luat vederi.

Menționăm că un incident similar s-a produs luni la punctul intern de control din orașul Rîbnița, regiunea transnistreană. Așa-numiții grăniceri au întins o bandă cu țepi de metal în fața autocarului AUR. Membrii partidului de asemenea intenționau să ajungă în stânga Nistrului, pentru a face campanie electorală.

Pe data de 4 iunie curent, CEC a înregistrat AUR în cursa pentru scrutinul din 11 iulie curent. Pe lista electorală a formațiunii se regăsesc 103 persoane, iar în frunte se află Victoria Grosu-Vermeș, care este urmată de Vlad Bilețchi.

Liderul AUR, Vlad Bilețchi, susține că cheltuielile pe care le suportă formațiunea în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate sunt acoperite din cotizațiile tuturor membrilor de partid.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram