/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ancheta inițiată de ANI în privința Domnicăi Manole este în derulare, în pofida cererilor CCM

missing
24 iunie 2021, ora 15:58

La două săptămâni, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat un control în privința președintei Curții Constituționale (CCM) Domnica Manole, inspectorul de integritate încă nu a finalizat ancheta, aceasta fiind în derulare. 

Purtătoarea de cuvânt a instituției, Maria Dastic, a precizat pentru tv8.md, că inspectorul de integritate continuă să efectueze procedurile legale, însă acestea nu sunt publice. Ulterior rezultatele controlului vor fi făcute publice.

Cu privire la cererea Curții Constituționale care a spus că ANI nu deține competența constituțională și legală de a verifica participarea magistraților constituționali la judecarea cauzelor de pe rolul Curții, Dastic a spus că ANI nu comentează aceste afirmații.

Ancheta în privința judecătoarei Domnica Manole a fost inițiată, după ce deputatul socialist Grigore Novac a sesizat ANI-ul și a spus că Manole, în calitate de judecător și președinte al CCM, a participat și a luat decizie într-un subiect care o viza pe ea personal.

Este vorba despre ședința din 27 aprilie curent, când Curtea a declarat neconstituțională hotărârea Parlamentului, prin care s-a anulat prin retragere decizia din 16 august 2019, în baza căreia Domnica Manole a fost numită judecătoare la CCM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram