/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Numărul persoanelor care merg să se vaccineze împotriva COVID-19, în descreștere

missing
24 iunie 2021, ora 20:44

Tot mai puțini oameni merg să se imunizeze. Reprezentanții Centrului municipal de Vaccinare spun că, în comparație cu lunile trecute, numărul doritorilor de a se vaccina este în scădere, iar la secția mobilă din sectorul Rîșcani al Capitalei, azi până la amiază, s-au imunizat doar 20 de persoane. Totodată, ieri, au fost înregistrate 92 de cazuri de Covid, mult mai multe comparativ cu perioada precedentă. Directorul Centrului Covid de la Moldexpo, Oleg Crudu, ne-a declarat că este prematur să vorbim despre o creștere, iar reprezentanții de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, ne-au spus că nu dispun de timp, pentru a ne oferi informații despre creșterea numărului de infectări și nici dacă s-a înregistrat vreun caz de îmbolnăvire cu noua tulpină denumită „Delta”.

La secția mobilă de vaccinare din sectorul Rîșcani al Capitalei, astăzi, am întâlnit doar câțiva oameni. Aceștia ne-au spus că se vaccinează atât pentru sănătate, cât și pentru a putea merge peste hotare.

Medicul de familie de la secția mobilă ne-a spus că, de dimineață până la amiază, s-au vaccinat 20 de persoane.

Am mers și la Centrul municipal de Vaccinare, însă acolo am întâlnit doar doi tineri. Unul dintre aceștia ne-a spus că a venit doar să se informeze și nu este sigur, că se va imuniza.

Coordonatorul șef de la Centru, Cristina Boclinca, ne-a declarat că, în comparație cu lunile trecute, fluxul de oameni care vine să se imunizeze a scăzut .

L-am sunat pe directorul Centrului Covid de la Moldexpo, Oleg Crudu, să aflăm din ce motive crește numărul persoanelor infectate și dacă a fost înregistrat vreun caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, denumită „Delta”, care a făcut ravagii în India, însă Oleg Crudu a spus că este prematur să vorbim de o creștere a numărului de persoane infectate. Cât despre eventuali infectațui cu tulpină „Delta”, acesta ne-a spus că nu cunoaște nimic. Nici medicul epidemiolog Alexei Ceban nu ne-a oferit astfel de informații, precizând că este într-o deplasare. În total, până astăzi, au fost administrate peste 667 de mii de doze de vaccin, iar peste 250 de mii de oameni și-a pus și a doua doză de ser. Totodată, astăzi au fost înregistrate 63 de cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram