/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Condițiile de intrare în Ucraina, actualizate. Ce documente trebuie să prezinte moldovenii în timpul călătoriei 

25 iunie 2021, ora 12:57

Cetățenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și, sau costurile privind cheltuielile de carantină, anunță Ambasada Republicii Moldova, care a precizat că condițiile de intrare în Ucraina au fost actualizate. 

De asemenea, moldovenii trebuie să dețină unul dintre următoarele documente:

  1. rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat;
  2. rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, efectuat nu mai târziu de 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat;
  3. certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19 cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS.

Documentele menționate urmează a fi eliberate în limba engleză sau cu traducerea lor în limba engleză.

Testarea, vaccinarea și autoizolarea nu sunt necesare copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Reprezentanții misiunii diplomatice au precizat că „în absența poliței de asigurare și a unuia din documentele enumerate mai sus trecerea frontierei de stat pentru intrare în Ucraina sau tranzit va fi refuzată de autoritățile ucrainene”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram