/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Jurnalistul Roman Protasevici a fost plasat în arest la domiciliu

missing
25 iunie 2021, ora 10:54

Jurnalistul Roman Protasevici se află în arest la domiciliu, anunță BBCDupă ce a fost reținut pe aeroportul din Minsk, acuzat de extremism, jurnalistul împreuna cu iubita sa a petrecut aproximativ o lună în închisoare.

„Îmi este greu să comentez acțiunile autorităților și intențiile lor. Par a fi implicați într-un joc politic”, a comentat tatăl lui Protasevici. Totodată, el a menționat că avocații și autoritățile nu se implică în niciun fel și că situația este foarte neclară, potrivit Ria.

De asemenea, iubita jurnalistului, Sofia Sapega, este și ea în arest la domiciliu.

Tânărul Roman Protasevici, în vârstă de 26 de ani, este fondatorul unui canal pe aplicația Telegram, Nexta, care a devenit una dintre principalele surse de știri despre reprimarea manifestațiilor împotriva lui Aleksandr Lukașenko.

Amintim că, duminică, la 23 mai,  un avion de vânătoare MiG-29 a decolat pentru a intercepta o aeronavă comercială la bordul căreia se afla Roman Protasevici, opozant al regimului lui Aleksandr Lukașenko.

Avionul  Ryanair, care efectua o cursă Atena – Vilnius, a fost interceptată în spațiul aerian Belarus, sub pretextul că la bord ar fi o bombă, și obligată să aterizeze pe aeroportul din Minsk. La aterizare, jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram