Jurnalistul Roman Protasevici se află în arest la domiciliu, anunță BBCDupă ce a fost reținut pe aeroportul din Minsk, acuzat de extremism, jurnalistul împreuna cu iubita sa a petrecut aproximativ o lună în închisoare.

„Îmi este greu să comentez acțiunile autorităților și intențiile lor. Par a fi implicați într-un joc politic”, a comentat tatăl lui Protasevici. Totodată, el a menționat că avocații și autoritățile nu se implică în niciun fel și că situația este foarte neclară, potrivit Ria.

De asemenea, iubita jurnalistului, Sofia Sapega, este și ea în arest la domiciliu.

Tânărul Roman Protasevici, în vârstă de 26 de ani, este fondatorul unui canal pe aplicația Telegram, Nexta, care a devenit una dintre principalele surse de știri despre reprimarea manifestațiilor împotriva lui Aleksandr Lukașenko.

Amintim că, duminică, la 23 mai,  un avion de vânătoare MiG-29 a decolat pentru a intercepta o aeronavă comercială la bordul căreia se afla Roman Protasevici, opozant al regimului lui Aleksandr Lukașenko.

Avionul  Ryanair, care efectua o cursă Atena – Vilnius, a fost interceptată în spațiul aerian Belarus, sub pretextul că la bord ar fi o bombă, și obligată să aterizeze pe aeroportul din Minsk. La aterizare, jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!