/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Milionarii Blocului electoral Renato Usatîi. Liderul formațiunii - în fruntea topului

missing
25 iunie 2021, ora 16:05

Cinci candidați la alegerile parlamentare anticipate ai Blocului „Rentao Usatîi” au declarat la Comisia Electorală Centrală (CEC) venituri cu șase zerouri, realizate în ultimii doi ani. Grosul banilor a fost câștigat de către liderul formațiunii. 

Potrivit portalului alegeri.md, în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020, Renato Usatîi a obținut venituri în sumă de 16 582 426 de lei. Circa șase milioane de lei, politicianul a recepționat din donații, iar peste 132 de mii de lei, edilul de Bălți a câștigat de la primărie. Celelalte venituri au fost obținute în urma înstrăinării unor bunuri în Federația Rusă.

Un alt candidat al blocului electoral care a declarat venituri cu șase zerouri este Igor Pohila. Juristul din Chișinău a realizat în ultimii doi ani două milioane 604 mii lei. Cei mai mulți bani, două milioane 492 de mii de lei, acesta a obținut de pe darea în chirie a unor spații pentru o companie aeriană din Federația Rusă și o organizație non-guvernamentală.

Tot peste două milioane de lei a declarat și candidata Natalia Băleanu din Chișinău. Grosul banilor, peste 918 mii lei, reprezintă dividendele obținute de către soțul acesteia de la compania „BPTECH SRL”. Firma oferă servicii din domeniul tehnologiilor informaționale, realizează soft la comandă, oferă consultanță, prelucrează date și administrează pagini web.

O altă candidată cu venituri de șase zerouri este Olga Cornieț, din Bălți. Consiliera municipală declară că a câștigat în ultimii doi ani puțin peste un milion de lei. Cea mai mare sumă, un milion 35 de mii de lei, reprezintă salariul obținut, în ultimii doi ani, la compania SRL, „Magnific Nord’’. Firma oferă servicii stomatologice, comercializarea produselor farmaceutice și de parfumerie.

Puțin peste un milion de lei, declară că a câștigat, în ultimii doi ani, candidatul din Găgăuzia Victor Petrioglu. Din această sumă, 256 de mii de lei le-a câștigat din activitatea de primar a orașului Vulcănești, iar peste 98 de mii de lei au fost donați.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram