Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, în termen de 24 ore, urmează să întoarcă în bugetul de stat o donație care a fost făcută cu încălcarea prevederilor legale. Mai exact, un concurent electoral nu poate fi finanțat de persoane juridice care în ultimii trei ani au încheiat contracte de achiziții publice de lucrări, bunuri sau servicii în sensul Legii privind achizițiile publice.

Decizia aparține Comisiei Electorale Centrale (CEC), după ce a verificat rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, inclusiv informațiile din rapoartele prezentate în termen de 3 zile de la deschiderea contului cu mențiunea „Fond electoral”, ale mai multor concurenți electorali.

Totodată, CEC a luat act de demersul Partidul Politic „Democrația Acasă” și de raportul corectat privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 la situația din 4 iunie 2021 și a avertizat acest concurent electoral pentru completarea eronată a raportului respectiv.

Printre partidele ale căror rapoarte au fost verificate se numără Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, PAS, Partidul Politic „Șor”, PDM, PUN, PDCM, AUR, Partidul Verde Ecologist, Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptății” și Partidul Politic „Puterea Oamenilor”.

În conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, săptămânal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale. Acestea sunt plasate pe pagina web oficială a CEC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!