Exercițiu de teren, organizat în raionul Drochia, pentru pompieri și salvatori, cu scopul de a verifica nivelul de pregătire a echipajului în cazuri de urgență. Au fost implicați peste 200 de angajați din cadrul Direcțiilor Situații Excepționale Bălți, Edineț și Soroca.

Exercițiul de teren a început cu ridicarea pe alertă la ora 05:30 a efectivului subdiviziunilor din nordul țării și detașarea acestora în localitatea Șurii Noi unde a fost desfășurată o tabără de câmp cu instituirea statului major. Potrivit scenariului, efectivul antrenat au intervenit la lichidarea consecințelor mai multor situații excepționale.

Echipele de salvatori au avut drept misiune de a efectua lucrări de salvare din clădiri și de la înălțime cu acordarea primului ajutor sinistraților, extragerea persoanelor din fântâni, lichidarea incendiilor, evacuarea persoanelor blocate din subsoluri, efectuarea lucrărilor subacvatice, lucrări de descarcerare în urma accidentului rutier cu prezența substanțelor chimice.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanții IGSU. Astfel de exerciții sunt organizate pentru perfecționarea deprinderilor privind efectuarea lucrărilor de căutare-salvare și descarcerare pentru realizarea misiunilor de intervenție la lichidarea consecințelor situațiilor de urgență și excepționale probabile pe teritoriul țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!