/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Sute de pompieri și salvatori au fost antrenați într-un exercițiu de teren

missing
25 iunie 2021, ora 15:57

Exercițiu de teren, organizat în raionul Drochia, pentru pompieri și salvatori, cu scopul de a verifica nivelul de pregătire a echipajului în cazuri de urgență. Au fost implicați peste 200 de angajați din cadrul Direcțiilor Situații Excepționale Bălți, Edineț și Soroca.

Exercițiul de teren a început cu ridicarea pe alertă la ora 05:30 a efectivului subdiviziunilor din nordul țării și detașarea acestora în localitatea Șurii Noi unde a fost desfășurată o tabără de câmp cu instituirea statului major. Potrivit scenariului, efectivul antrenat au intervenit la lichidarea consecințelor mai multor situații excepționale.

Echipele de salvatori au avut drept misiune de a efectua lucrări de salvare din clădiri și de la înălțime cu acordarea primului ajutor sinistraților, extragerea persoanelor din fântâni, lichidarea incendiilor, evacuarea persoanelor blocate din subsoluri, efectuarea lucrărilor subacvatice, lucrări de descarcerare în urma accidentului rutier cu prezența substanțelor chimice.

La fața locului au fost prezenți și reprezentanții IGSU. Astfel de exerciții sunt organizate pentru perfecționarea deprinderilor privind efectuarea lucrărilor de căutare-salvare și descarcerare pentru realizarea misiunilor de intervenție la lichidarea consecințelor situațiilor de urgență și excepționale probabile pe teritoriul țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram