/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Două deplasări în doar câteva zile. Dodon s-a întors noaptea trecută dintr-o nouă vizită la Moscova

25 iunie 2021, ora 21:05

În decurs de câteva zile, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a avut două vizite în Federația Rusă. După cea întreprinsă weekendul trecut, când s-a văzut cu reprezentanții diasporei, noaptea trecută politicianul a revenit dintr-o nouă deplasare la Moscova. O echipă TV8 l-a surprins în timp ce ieșea în grabă din clădirea aeroportului, prin zona VIP, după care a urcat în automobil, fără a reacționa la solicitarea echipei noastre de a răspunde la întrebări. Mai mult, un angajat al Aeroportului a blocat accesul reporterului nostru și a ținut echipa de filmare la distanță de socialist.

Igor Dodon a aterizat la Chișinău, la bordul unei curse regulate, în jurul orei 01:40. Aeronava a pornit de pe Aeroportul internațional Sheremetyevo.

Fostul președinte de țară, care în prezent nu deține nicio funcție în stat, a folosit ieșirea prin zona VIP. Afară era așteptat de un automobil, altul decât cel folosit în ultima perioadă. La ieșire, am vrut să-l întrebăm despre vizita sa la Moscova, însă un agent din paza aeroportului ne-a blocat accesul.

Agentul de pază a restricționat accesul în preajma sălii VIP și până la aterizarea avionului, motivând că așa i-au fost date indicațiile.

„Obiectul se află sub pază. Treceți, vă rog, în partea vip-ului. – Care este problema dacă stau aici? – Obiectul se află sub pază și am primit indicația să vă petrec în partea ceea. Se vede de acolo”.

Astăzi, redacția TV8 a cerut explicații de la administrația aeroportului privind acțiunile colaboratorului, însă, deocamdată, nu am primit vreun răspuns. Între timp, nu se știe când a plecat liderul PSRM la Moscova, câte zile s-a aflat acolo, cu cine a avut întrevederi și dacă are vreo legătură vizita sa cu alegerile parlamentare anticipate, care au loc peste două săptămâni. Cert este că în ultimele două zile, politicianul nu a publicat pe paginile sale sociale, fotografii de la întâlnirile publice sau de la evenimentele de familie.

L-am telefonat astăzi pe Igor Dodon, în încercarea de a obține detalii despre scopul vizitei sale la Moscova. Socialistul însă ne-a întrerupt apelul, iar mesajele pe care i le-am trimis le-a ignorat, deși le-a văzut. Și purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la apeluri. În schimb, în cadrul ediției sale „Igor Dodon răspunde”, acesta nu a pomenit nimic despre aflarea sa în capitala rusă, dar a vorbit despre întâlnirea cu diaspora din Petersburg și Moscova, ce a avut loc săptămâna trecută.

„Da, au fost două întâlniri foarte bune cu cetățenii noștri din Petersburg și la Moscova. În pofida faptului că am planificat întâlnirea pentru o oră jumătate, dar au durat câte 3,5 ore. Am discutat în detalii, chiar timp nu ne-a ajuns pentru că urma să ofer câteva interviuri”.

După întrevederea cu diaspora, Dodon însă a revenit acasă și a participat la câteva evenimente publice. Acesta figurează pe locul 2, în lista blocului electoral „PSRM și PCRM”, pentru alegerile parlamentare anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram