/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Fără mașini, case sau apartamente. Doar șase din cei 53 de candidați ai Partidului NOI declară venituri

missing
27 iunie 2021, ora 12:36

Doar șase candidați la funcția de deputat din cei 53 ai Partidului NOI, condus de Vladimir Dachi, declară venituri. Mai mult, cea mai mare parte dintre persoanele care se regăsesc pe lista electorală a formațiunii au declarațiile de avere goale. Astfel, doar câți dintre ei declară câte o locuință și un automobil. Cel puțin asta se poate observa și pe pagina alegeri.md, unde este publicat profilul formațiunii care participă la scrutinul din 11 iulie curent.

Printre cei care au declarații de averi goale și nu declarat niciun venit este și președintele partidului – Vladimir Dachi.

Candidatul sub numărul patru pe lista formațiunii, Andrian Rusu, indică venituri de aproape 400 de mii de lei și un teren agricol de 100 de mii de lei.

Galina Andoni, care la fel se regăsești pe lista NOI, declară doar venituri în valoare de 196 de mii de lei.  Prin cei care indică venituri este și candidatul sub numărul 29 de pe lista partidului. Ana Cristea declară un salariu de 183 de mii de lei și cel obținut de soțul său, adică 84 de mii de lei. Totodată, alți trei candidați declară doar salariile obținute.

Anterior, CEC a refuzat să-l înscrie pe fostul deputat român Cristian Rizea pe lista electoral a Partidului NOI. Rizea este condamnat în România la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie. Pentru scrutinul electoral, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali. CEC deja a anunțat că a a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În total, vor fi tipărite 3 644 642 buletine de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram