/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Cine sunt candidații Partidului Democrația Acasă cu venituri de milioane? Ce avere declară Vasile Costiuc

missing
28 iunie 2021, ora 17:32

Cinci dintre candidații de pe lista Partidului Democrația Acasă (PPDA) la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie sunt milionari în lei. Cel mai bogat dintre ei este Vasile Burdujan, economist de profesie. Potrivit portalului alegeri.md, Burdujan a indicat în declarația prezentată la Comisia Electorală Centrală (CEC) venituri de aproximativ trei milioane de lei, obținute în ultimii doi ani.

Potrivit declarației de avere, acesta activează într-o companie privată, iar banii declarați, 2 929 288 de lei, sunt indicați ca salariu. Totuși, Vasile Burdujan nu indică că ar deține vreun imobil sau vreun cont bancar. Mai mult de atât, acesta nu declară niciun automobil.

Candidata cu numărul 12, Oxana Coban, și candidatul cu numărul 28, Valeriu Antonovici declară aceeași sumă. De profesie jurist, Oxana Coban a obținut 1 871 661 de lei. Potrivit declarației de avere, cel mai mare venit l-a obținut într-o companie unde activează în calitate de logist. Totodată, aceasta declară mai multe bunuri imobile și două automobile. Aceleași venituri se regăsesc și la Valeriu Antonovici, care de profesie este politolog.

Venituri mari declară și candidata Inga Verdeș, care se regăsește pe listă sub numărul 17. În ultimii doi ani, aceasta a obținut 1 434 882 de lei. Potrivit declarației depuse la CEC, veniturile le-a obținut din activitatea de jurist în cadrul unei companii din Marea Britanie.

Ultimul milionar în lei de pe lista Partidului Democrația Acasă este candidatul cu numărul cinci pe listă, Serghei Ceban, de profesie economist. Potrivit declarației, cele mai multe venituri sunt ale soției, care activează în calitate de notar. Totodată, acesta declară un apartament dobândit în anul 2017, care are o valoare de 379 691 de lei și trei automobile, care au o valoare în total de peste 25 de mii de euro.

Liderul PPDA, Vasile Costiuc, care este primul pe listă, a indicat venituri de peste 230 de mii de lei, care aparțin soției. Aceasta este directoare a unei grădinițe. Totodată, Costiuc indică un apartament care l-a obținut printr-un contract de concesiune.

Amintim că, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie. Pentru scrutinul electoral, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali. CEC deja a anunțat că a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În total, vor fi tipărite 3 644 642 de buletine de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram