/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Corturile anticaniculă urmează să fie amenajate în cele mai aglomerate locuri din Chișinău

missing
28 iunie 2021, ora 13:59

Corturile anticaniculă vor fi amenajate în Capitală, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, care a precizat că urmează să fie elaborat un plan de acțiuni privind „protejarea populației de efectul arșiței”. Punctele de reabilitare vor fi amplasate în cele mai aglomerate locuri din Chișinău. 

„Am solicitat Direcției Asistență Socială și Sănătate împreună cu preturile să elaboreze un Plan de acțiuni suplimentare în vederea protejării populației de efectul arșiței.Urmează să fie amenajate corturi unde oamenii se vor putea odihni la umbră şi vor putea bea apă, vom colabora și cu IGSU. Acestea vor fi amplasate strategic, unde fluxul de oameni este mare. O atenție deosebită trebuie acordată persoanelor care muncesc în spații deschise, pe șantiere, în piețe sau transport public”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, primarul a menționat că în transportul public trebuie să fie incluse aparatele de aer condiționat.

Astfel, specialiștii vin cu recomandarea ca persoanele să nu iasă din casă în perioada 12.00-16:00, fără o necesitate stringentă.

Săptămâna trecută, meteorologii au emis mai multe avertizări meteo. Pentru următoarele zile sunt așteptate temperaturi de până la +32 de grade Celsius.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram