/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Platforma DA solicită CEC să adopte o hotărâre prin care să interzică transportul organizat al alegătorilor în ziua alegerilor

28 iunie 2021, ora 13:43

Platforma Demnitate și Adevăr a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) un demers prin care a cerut adoptarea unei hotărâri speciale cu privire la interzicerea transportului organizat al alegătorilor la secțiile de votare în ziua alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.

Potrivit Platformei DA, inițiativa a venit după ce la alegerile anterioare au existat astfel de incidente. Astfel, Platforma DA atenționează CEC asupra riscurilor de fraudare a procesului electoral prin folosirea transportării ilegale a alegătorilor de către unii concurenți electorali.

„Platforma DA consideră că în spatele transportării organizate a alegătorilor din raioanele de est stă dorința de influențare a rezultatelor alegerilor libere și corecte prin corupție politică. Platforma DA a oferit Procuraturii Generale și dovezi video de corupere cu bani la scrutinul local din 2019. Procuratura Anticorupție administrează un dosar penal în această speță pe faptul transportării ilegale și coruperii alegătorilor”, se menționează într-o notă informativă a formațiunii.

Totodată, Platforma DA susține că transportarea organizată a alegătorilor din regiunea de est a Republicii Moldova trebuie să fie calificată ca o formă gravă de încălcare a standardelor recunoscute pe plan internațional pentru organizarea alegerilor libere și democratice, iar „semenea încălcări creează precondiții pentru a pune la îndoială legalitatea și legitimitatea alegerilor, oferindu-le unor concurenți politici instrumentul de fraudare și manipulare electorală”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram