/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Locuitorii satului Dancu continuă lupta cu primarul. Astăzi au protestat în fața Curții Supreme de Justiție

missing
28 iunie 2021, ora 21:22

Protest în fața Curții Supreme de Justiție. Locuitorii satului Dancu din raionul Hâncești continuă lupta cu primarul din localitate și vor ca referendumul care va decide, dacă acesta mai rămâne sau nu în funcție, să fie organizat odată cu alegerile parlamentare anticipate. Oamenii au contestat în instanța superioară decizia Curți de Apel Chișinău, care a anulat hotărârea primei instanțe de a desfășura referendumul din localitate. Primarul nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.

Înarmați cu pancarte, mai mulți locuitori ai satului Dancu au venit, astăzi, în fața Curții Supreme de Justiție. Oamenii au început să scandeze, în timp ce magistrații au intrat în ședință.

Oamenii care sunt împotriva primarului spun că vor să obțină cu orice preț desfășurarea referendumului și suspendarea alesului local din funcție.

După mai multe ședințe de judecată, dosarul care decide soarta referendumului local a ajuns în instanțele superioare, iar localnicii spun că vor merge până în pânzele albe, pentru a-și face ca dreptatea să triumfe. Ba mai mult, oamenii chiar au pregătit un scenariu, în eventualitatea în care CSJ va lua o altă deciție decât așteaptă ei.

Avocatul care reprezintă interesele consiliului local Dancu, susține că decizia Curții de Apel, care i-a dat câștig de cauză primarului, ar fi ilegală și neîntemeiată.

Decizia CEC de a organiza la Dancu un referedum local vine după ce mai mulți locuitori din sat s-au plâns pe activitatea primarului Vladimir Pretuleac. Oamenii spun că acesta, în loc să le rezolve problemele, și-ar face interesele proprii la primărie. Chiar dacă a fost ales deja pentru al patrulea mandat, oamenii spun că drumurile tot rele au rămas, iar de apă potabilă și apeduct – nici vorbă. De partea cealaltă, primarul este convins că, după referendum, fotoliul de la cârma primăriei nu-i va fi clintit.

Ziarul de Gardă a scris recent că Procuratura raionului Hâncești a pornit o cauză penală pe faptul abuzului de serviciu comis pe parcursul anului 2020 de către conducerea Primăriei Dancu, raionul Hâncești, în procesul de reparație a drumului, care duce spre casa primarului. Vladimir Pretuleac a negat, însă, că ar figura în vreun dosar. Acesta este primar în localitatea Dancu raionul Hâncești din anul 2007.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram