/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/DOC/ Primarul de Căușeni riscă să rămână fără mandat. ANI a emis un act de constatare și îl suspectează de un conflict de interese 

missing
29 iunie 2021, ora 14:53

Primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu, riscă se se aleagă cu amendă, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în pe faptul încălcării regimului juridic al conflictului de interese în exercitarea atribuțiilor.

„În septembrie 2020, în atenția Primăriei orașului Căușeni a fost înregistrată o petiție în care se semnala despre pretinse nereguli admise de către tatăl primarului la amenajarea construcțiilor pe terenul proprietate publică din orașul Căușeni. Ajunsă pe masa primarului, acesta a repartizat petiția spre soluționare Aparatului Primăriei, fără ca să declare la ANI despre situația de conflict de interese în care se afla față de subiectul vizat în petiție și fără să aștepte o soluție în acest sens”, spune inspectorul de integritate.

Potrivit informațiilor, procedura de examinare a petiției a fost finalizată prin emiterea unui răspuns, fiind semnat de către primar. „Primarul a soluționat o petiție ce viza pe de o parte bunuri imobile, care anterior i-au aparținut și au fost transmise prin donație în proprietatea tatălui”, a mai menționat inspectorul de integritate

În acest caz, a fost inițiată o cauză contravențională pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese.

L-am contactat pe Anatolie Donțu pentru o reacție, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Astfel, funcționarul riscă o amendă de la 6000 la 10 000 de lei, precum și ridicarea mandatului de primar. De asemenea, dacă actul emis va rămâne definitiv acesta va fi decăzut din dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică pe un termen de 3 ani și va inclus în Registrul Interdicțiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram