/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

/DOC/ Dosarul celor 150 de secții de vot pentru diasporă. CSJ anunță când va examina recursul AUR împotriva deciziei Curții de Apel

missing
30 iunie 2021, ora 10:37

Magistrații Curții Supreme de Justiție vor examina joi, 1 iulie,  recursul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău prin care a fost respinsă contestația AUR care a cerut modificarea deciziei CEC privind deschiderea a 150 de secții de votare în străinătate. 

Potrivit agendei, ședința Colegiului Civil, Comercial și Contencios a CSJ este programată joi, 1 iulie, cu începere la ora 9:00, în lipsa părților.

Pe 23 iunie curent, Comisia Electorală Centrală a decis să deschidă în diaspora 150 de secții de votare. CEC a majorat cu patru numărul secțiilor de vot. Asta după ce la 22 iunie, CSJ a obligat Comisia să își revizuiască deciziile anterioare și să aprobe o hotărâre nouă, iar la stabilirea numărului secțiilor de votare din străinătate să se țină cont de avizul Ministerului de Externe.

Anterior, vineri, 18 iunie curent, CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel privind numărul secțiilor de vot din străinătate. Pe 17 iunie, un complet de judecători de la Curtea de Apel a obligat CEC să-și revizuiască decizia privind numărul secțiilor de vot din străinătate, care a decis să organizeze în afara țării deschiderea a 146 de secții de votare.

Inițial, deși Ministerul de Externe a propus să fie deschise 191 de secții de vot pentru diasporă, Comisia Electorală Centrală a adoptat decizia de a deschide în străinătate 139 de secții de votare, însă hotărârea a stârnit critici din partea mai multor concurenți electorali și moldovenilor care se află în străinătate. Mai mult, în fața CEC-ului au fost proteste față de această decizie. Ulterior, membrii comisiei s-au întrunit într-o altă ședință, unde au hotărât să mai deschidă în șapte secții de votare pentru moldovenii din diasporă, astfel numărul ajunge la 146 de secții.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie. Pentru scrutinul electoral, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali. CEC deja a anunțat că a a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În total, vor fi tipărite 3 644 642 buletine de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram