/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC VIDEO/ Declară doar o datorie de 20 de mii de euro și niciun venit, casă sau mașină. Candidatul independent Valico spune că trăiește „modest”

30 iunie 2021, ora 14:51

Candidatul independent Veaceslav Valico, care este ultimul în buletinul de vot, nu declară niciun venit. Acesta a depus la Comisia Electorală Centrală o declarație unde indică doar datorii și nimic mai mult. 

Conform declarației de avere, care se completează pentru ultimii doi ani, Valico indică că are o datorie de 20 de mii de euro, care a fost contractată în 2019 și trebui returnată până în 2025.

Fiind întrebat în timpul dezbaterilor electorale de la TV8 din ce resurse financiare trăiește, Valico a spus „eu sunt exemplul la ce ajunge o persoană dacă se ocupă cu activismul civic. Într-un final, nimic nu trebuie să aveți, pentru ca să aveți imunitate față de acest sistem. Să nu aveți nicio casă, nici un serviciu, nicio afacere oficială. Dacă luptați cu procurorii, judecătorii și deputații cumpărați, nu o să fiți în siguranță. Trăiesc modest, nu am nici mașină, nici apartament, nici afacere. Nu am venituri, trăiesc încetișor, cheltuiesc banii pe care îi am”.

Vedeți mai jos declarația de avere a candidatului independent, care a fost depusă la CEC:

Tot în cadrul dezbaterilor acesta a fost întrebat despre reportajul apărut în 2014 la un post de televiziune din Rusia, unde s-a prezentat drept de vinificator și se plângea pe situația dificilă din Republica Moldova. Mai mult, în trecut, acesta a apărut și pe scenă în timpul unui protest organizat de Partidul Democrat, atunci când era condus de Vladimir Plahotniuc.

„În anumite momente, am fost alături și de Igor Dodon și de PD, dar și de alte partide. Mereu am mers cu ei când am avut scopuri comune și ne-am despărțit când părerile noastre s-au împărțit. Valico nu a luat bani de la nimeni”, a spus Valico în cadrul dezbaterilor de la TV8.

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe data de 11 iulie curent, iar la scrutin vor participa 23 de candidați electorali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram