Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 941: Listă neagră, atac masiv cu drone și pierderi uriașe! Kievul: Războiul va intra într-o nouă fază

Usatîi nu exclude o alianță cu socialiștii și PAS după anticipate: „Dodon va fi înlăturat din PSRM”

missing
30 iunie 2021, ora 10:18

Liderul Blocului electoral care-i poartă numele, Renato Usatîi, nu exclude o coaliție largă cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Socialiștilor (PSRM), după scrutinul din iulie. Politicianul a precizat că un astfel de scenariu ar putea fi realizabil, întrucât, potrivit lui, după alegeri, Igor Dodon va fi înlăturat din PSRM. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. 

„Cât ține de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, rușii știu cu siguranță că după alegeri, Igor Dodon va fi înlăturat, pentru că astăzi el este ancora care trage acest partid în jos”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul a precizat că pe lângă Igor Dodon, din PSRM va pleca și deputatul Bogdan Țîrdea. Întrebat din ce motiv, Igor Dodon, nu a rupt rândurile socialiștilor până în prezent, acesta a zis că: „A fost o pauză prea mică între alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate”.

Renato Usatîi a mai adăugat că după aceste plecări, va fi posibilă o coaliție între PAS, PSRM și Blocul electoral care-i poartă numele: „Acolo (n.r. în PSRM) vor rămâne persoane conștiente”.

Solicitate pentru reacții, purtătoarele de cuvânt ale PSRM, Carmena Sterpu și Irina Astahova nu au răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.