Liderul Blocului electoral care-i poartă numele, Renato Usatîi, nu exclude o coaliție largă cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Socialiștilor (PSRM), după scrutinul din iulie. Politicianul a precizat că un astfel de scenariu ar putea fi realizabil, întrucât, potrivit lui, după alegeri, Igor Dodon va fi înlăturat din PSRM. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. 

„Cât ține de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, rușii știu cu siguranță că după alegeri, Igor Dodon va fi înlăturat, pentru că astăzi el este ancora care trage acest partid în jos”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul a precizat că pe lângă Igor Dodon, din PSRM va pleca și deputatul Bogdan Țîrdea. Întrebat din ce motiv, Igor Dodon, nu a rupt rândurile socialiștilor până în prezent, acesta a zis că: „A fost o pauză prea mică între alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate”.

Renato Usatîi a mai adăugat că după aceste plecări, va fi posibilă o coaliție între PAS, PSRM și Blocul electoral care-i poartă numele: „Acolo (n.r. în PSRM) vor rămâne persoane conștiente”.

Solicitate pentru reacții, purtătoarele de cuvânt ale PSRM, Carmena Sterpu și Irina Astahova nu au răspuns la telefon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!