Banca Mondială anunță că Inguna Dobraja a fost numită în calitate de noua directoare de țară pentru Republica Moldova. Aceasta o va înlocui pe Anna Akhalkatsi, care a fost Directoarea de Țară a Băncii Mondiale din august 2017 și care pleacă la București.

Inguna Dobraja, cetățeană letonă, și-a început activitatea la Chișinău astăzi, 1 iulie. Din 2016 ea a fost Directoare de Țară a Băncii Mondiale în Oficiul din Cambodgia. Înainte de aceasta, între 2012 și 2016, a fost Directoare de Țară în Oficiul din Liberia și a supravegheat lansarea mai multor proiecte mari de infrastructură, precum și răspunsul la și recuperarea de la epidemia Ebola din 2014 – 2015.

Inguna Dobraja lucrează la Bancă de peste 25 de ani. Are experiență profesională în domeniul managerial, operațional și corporativ ale Băncii, inclusiv: oficiu de țară, managementul programului și al portofoliului Băncii, activități operaționale extinse, inclusiv produse financiare și de cunoștințe ale Băncii, precum și expertiză tehnică specifică în domeniul protecției sociale.

Înainte de a se alătura Băncii, din 1990 până în 1993, Doamna Dobraja a ocupat funcția de Director al Departamentului Relații Economice Internaționale din cadrul Ministerului Protecției Sociale din Letonia. Ea deține o diplomă de master în economie de la Universitatea din Letonia și are diploma programului de Leadership Executiv de la Harvard Business School.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!