/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Sondaj! Două formațiuni ar intra în Parlament dacă duminică ar avea loc alegeri. Una ar obține o majoritate legislativă, conform opțiunii decișilor

missing
01 iulie 2021, ora 14:32

Doar două formațiuni politice ar intra în viitorul Legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). Potrivit unui nou sondaj realitza de WatchDog.md și de Institutul de Politici Publice, PAS ar obține o majoritate legislativă, cu 50,9 %. Asta în timp ce BECS ar lua 30,5 % din voturile alegătorilor.  Datele conțin opțiunea respondenților deciși.

Blocul Electoral „Renato Usatîi” ar obține 5,2 % și ar rămâne în afara viitorului Parlament, în condițiile în care pragul electoral pentru blocurile electorale este de 7 %.

Tot în afara viitorului Legislativ ar rămâne și Partidul Politic „Șor” cu 4,7 % din voturi. Partidul Democrația Acasă ar lua 2,5 % din voturi, iar Platforma DA 1,2 %. Congresul Cibic și Partidul Democrat din Moldova ar obține câte 1 % din voturile alegătorilor. PDCM, condus de fostul premier Ion Chicu ar lua doar 0,9 % din voturi, iar Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) 0,7 %.

 

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 30 iunie curent, pe un eșantion de 1 201 de respondenți cu excepția locuitorilor regiunii din stânga Nistrului și cei din diaspor. Acesta are o eroare maximă de +2,8% și a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy, la comanda WatchDog și Institutului de Politici Publice, datele fiind colectate de două companii sociologice – CBS-Research și CIVIS. Studiul a fost finanțat de către Ambasada Țărilor de jos în R. Moldova, cu sediul la București și Ambasada Germaniei în R. Moldova.

Amintim că în data de 11 iulie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. În cursî s-au înscris 23 de candidați electorali, dintre care două blocuri electorale și candidat independent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram