/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ultima Oră! Deputatul Vladimir Cebotari, scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării aeroportului

missing
01 iulie 2021, ora 16:26

Deputatul Vladimir Cebotari a fost scos de sub urmărire penală în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Acțiunile de urmărire penală pe acest caz continuă însă în privința altor cinci persoane fizice și una juridică, anunță Procuratura.

„Nu am avut nicio treabă cu acele lucruri care mi se imputau la comandă. Mă bucur că organele de urmărire penală au ajuns la aceeași concluzie. Acest lucru s-a întâmplat după dizolvarea Parlamentului (n.r. Parlamentul dizolavt în data de 28 aprilie). Inclusiv aceste forțe noi au făcut verificări în privința mea, care s-au încheiat cu nimic”, a declarat Vladimir Cebotari pentru tv8.md.

Urmărirea penală în privința lui Vladimir Cebotari a fost inițiată în data de 19 septembrie 2019, după ce Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității, deputatul fiind învinuit de abuz de serviciu la preluarea controlului asupra activelor AIC.

Examinând probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, Procuratura Anticorupție a ajuns la concluzia că, în calitate de membru al Comisiei de concurs cu privire la concesionarea AIC, Vladimir Cebotari a acționat în limitele atribuțiilor legal acordate, prin urmare, fapta acestuia nu întrunește elementele infracțiunii imputate.

Potrivit legislației Republicii Moldova, concluziile despre vinovăția persoanei de săvârșirea infracțiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri, toate dubiile în probarea învinuirii care nu pot fi înlăturate se interpretează în favoarea bănuitului, învinuitului, inculpatului. Decizia Procuraturii este pasibilă a fi contestată în modul stabilit de lege.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram