/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ultima oră! UE a adăugat Republica Moldova în lista statelor pentru care sunt permise călătoriile neesențiale

missing
01 iulie 2021, ora 10:58

Uniunea Europeană a adăugat Republica Moldova în lista statelor, ai căror cetățeni vor putea efectua călătorii neesențiale în blocul comunitar. O decizie în acest sens a fost luată pe 30 iunie la Bruxelles, scrie reuters.com. 

Potrivit sursei citate, statele UE vor putea solicita de la călătorii moldoveni un test negativ COVID-19 sau vor putea impune să fie respectată perioada carantinei.

Pe lângă Republica Moldova, în această listă se regăsesc și alte zece state. Este vorba despre Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Iordania, Kosovo, Muntenegru, Qatar și Arabia Saudită.

Hotărârea a fost aprobată de către ambasadorii a 27 de state UE și urmează să intre în vigoare în următoarele zile.

Țărilor UE li se recomandă să ridice treptat restricțiile de călătorie și pentru: Albania, Australia, Israel, Japonia, Liban, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Rwanda, Serbia, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda și Statele Unite State.

Sunt incluse și regiunile administrative chineze Hong Kong și Macau.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram