/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Au adus lăzi cu fructe pe scările Președinției. Un grup de agricultori a protestat în centrul Capitalei

missing
01 iulie 2021, ora 11:46

Un protest a fost organizat joi în fața Președinției. Mai mulți agricultori au manifestat acuzând autoritățile că au acordat bani insuficienți pentru a acoperi pagubele provocate de condițiile meteo nefavorabile din ultima perioadă. 

Oamenii au venit cu pancarte cu mesajele: „Un litru de motorină cu cinci le mai scump, încotro?”, „Stop Sandu” și au scandat: „Deschideți piața rusească”, „Rușine”, „Agricultorii tot sunt oameni buni și au nevoie de ajutor”, „Bani pentru alegeri da, dar pentru agricultori nu”, „Moldova – țară agrară”.

Mai mult, aceștia au adus și niște lăzi cu fructe pe scările din curtea Președinției.

Agricultorii acuză șefa statului că nu a intervenit pentru ajuta fermierii să depășească criza provocată de condițiile meteo nefavorabile. Ieri, în cadrul unei post de televiziune, Maia Sandu a spus că este la curent despre acest protest și că în spatele manifestației stau socialiștii.

Astăzi, Ministrul Agriculturii a solicitat Guvernului alocarea din fondul de rezervă a 246 de milioane de lei pentru acoperirea prejudiciilor din agricultură, cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile.

Pe 28 iunie, a cincea tranșă de motorină, care va completa cantitatea totală livrată de Guvernul României de șase mii de tone, destinată sprijinului agricultorilor a ajuns în Republica Moldova, potrivit Agenției Rezerve Materiale.

România a decis să doneze motorină Republicii Moldova în urma întrevederii pe care au avut-o Maia Sandu și Klaus Iohannis în decembrie 2020 la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram