/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ambasada SUA la Chișinău: „O să monitorizăm îndeaproape ultima săptămână a campaniei electorale”

02 iulie 2021, ora 17:32

Ambasada SUA în Republica Moldova va monitoriza îndeaproape, alături de alți observatori internaționali acreditați, ultima săptămână a campaniei electorale și desfășurarea procesului de vot din ziua de 11 iulie.

Într-o notă, misiunea diplomatică anunță că ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, s-a întâlnit cu liderii Partidului Comuniștilor, „Partidului Nostru”, Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Partidului Democrat, Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” și Partidului Socialiștilor, „pentru a sublinia importanța unui proces electoral parlamentar democratic, transparent și credibil, ce va consolida suveranitatea și independența Republicii Moldova”.

„Statele Unite rămân un partener strategic al Republicii Moldova în aspirațiile spre un viitor prosper și vor colabora cu Parlamentul și Guvernul ales de poporul Republicii Moldova în urma unor alegeri libere și corecte”, spune ambasadorul Dereck J. Hogan.

Amintim că până în prezent, pentru observarea scrutinului din 11 iulie curent, CEC a acreditat 2221  observatori, dintre care 1648 observatori naționali și 573 observatori internaționali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram