Liderul PSRM, Igor Dodon, anunță că i-a înmânat ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, o scrisoare de protest, spunând că „acțiunile misiunii diplomatice americane inacceptabile practicilor dreptului internațional”. Despre aceasta liderul PSRM a anunțat după ce a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA.  

„În debutul discuției, din numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu imixtiunea factorilor externi în procesul electoral. În special, m-am referit la vizitele domnului Hogan la Comisia Electorală Centrală, în toiul campaniei electorale, care ar putea fi calificate ca tentativă de a influența procesele politice din Republica Moldova, ceea ce nu corespunde statutului diplomatului și încalcă art. 41 al Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, din anul 1961”, a anunțat Dodon.

Amintim că recent și președintele PCRM, Vladimir Voronin, a adresat o scrisoare deschisă către ambasadorul SUA prin care i-a cerut să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!