/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Șor vrea să participe la întâlniri electorale și insistă să-i fie anulat mandatul de arestare

missing
02 iulie 2021, ora 10:46

Liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, cere repetat să-i fie anulat mandatul de arestare emis pe numele său. Acesta a prezentat solicitarea Curții de Apel Cahul, spunând că vrea să participe la întâlnirile cu alegătorii  în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Potrivit deputatului fugar, solicitarea vine după ce instanța de judecată a decis să amâne ședința programată pentru 7 iulie pentru data de 9 iulie.

Mai mult, într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, Șor a mai spus că insistă asupra anulării mandatului de arestare pentru a se putea prezenta în instanța de judecată și la Procuratură.

În context, el le-a cerut magistraților să-și revizuiască decizia și să lase ședința de judecată să se desfășoare așa cum era preconizată inițial.

„Mă adresez instanței de la Cahul, Procurorului General, societății civile, ambasadelor, președintelui și acelor persoane care au legătură cu această chestiune. Îi cer Curții de Apel Cahul să revină la data stabilită a ședinței, mai exact, pe 7 iulie, să revadă cererile avocaților mei și să-mi permită, așa cum prevede legea, ca în data de 8 iulie, la ora 08:00 dimineața, să mă prezintă la Procuratură pentru a face depoziții, după care să merg la întâlnirile cu alegătorii”, a mai afirmat Șor.

Pe pagina oficială a Curții de Apel Cahul se precizează că următoarea ședință în cazul lui Șor se va desfășura pe data de 9 iulie curent, începând cu ora 14:00.

Precizăm că Șor este primul pe lista partidului său, care participă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar ședințele de judecată în cazul acestuia au fost anulate pe bandă rulantă.

Acesta a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram