Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

Dodon răspunde la acuzațiile lui Usatîi. „Nu avem polit-tehnologi străini... tot facem cu capul nostru”

02 iulie 2021, ora 08:49
Distribuie:

Liderul socialiștilor a răspuns la acuzațiile președintelui Blocului electoral „Renato Usatîi”, care a spus că formațiunea beneficiază ilegal de consultarea unor polit-tehnologi din Federația Rusă, în această campanie electorală. Igor Dodon a negat aceasta și a declarat că echipa sa este formată doar din cetățeni moldoveni. 

Vineri, în cadrul tradiționalei emisiuni „Președintele Igor Dodon răspunde”, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) a făcut următoarele precizări: „Noi nu avem polit-tehnologi străini. Noi tot o facem cu capul nostru. Avem o echipă consolidată. Sunt ai noștri, moldoveni. Toată campania electorală o facem noi și o facem destul de bine. Văd că în toate sondajele este indicat că cea mai activă campanie electorală este a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BECS)”.

Igor Dodon a comentat și alte ipoteze lansate de către Renato Usatîi în public. Mai exact, liderul PSRM nu a confirmat și nici nu a negat că după alegeri, el va părăsi formațiunea, precum a spus Renato Usatîi.

„Am văzut că vin și cu astfel de declarații, că cineva trebuie să plece din fruntea unui partid sau să rămână. Eu cred că atunci când un bandit te face toxic, asta este un compliment. Eu așa îl primesc. O să treacă și aceste alegeri. Dar nimeni nu e uitat și nimic nu se uită”, a menționat liderul PSRM.

Liderul Blocului electoral care-i poartă numele, Renato Usatîi, nu exclude o coaliție largă cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și PSRM, după scrutinul din iulie. Politicianul a precizat că un astfel de scenariu ar putea fi realizabil, întrucât, potrivit lui, după alegeri, Igor Dodon va fi înlăturat din PSRM. Partidul a catalogat aceste afirmații drept „fanteziste”.

Marți, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Renato Usatîi a dat numele a patru consilieri din Federația Rusă, care potrivit lui se află la Chișinău și oferă servicii pentru BECS. „Ei consiliază atât candidați de stânga cât și de dreapta… BECS nu are niciun contract semnat cu acești consilieri”, a spus Renato Usatîi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram