Ambasada Republicii Moldova în Grecia anunță că, potrivit Monitorului Oficial al Republicii Elene din 1 iulie 2021, nr 2778, cetățenii moldoveni pot călători în Grecia, inclusiv în scopuri turistic. Astfel, aceștia trebuie să dețină un certificatul de vaccinare sau testul molecular negativ la COVID-19, obținut cu cel mult 72 ore înainte.

Anularea restricțiilor este valabilă până la următoarea publicare în Monitorul Oficial al Republicii Elene pe data de 8 iulie 2021.

Precizăm că ieri, 1 iulie, Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei COVID-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale. Republica Moldova de rând cu alte țări a fost inclusă în această listă. Restricțiile de călătorie urmează a fi eliminate treptat de către statele membre ale Uniunii Europene.

Totodată, reprezentanții Ministerului de Externe au explicat că lista aprobată la nivelul UE are statut de recomandare aplicabilă față de 25 din 27 state membre ale Uniunii. Recomandarea dată nu se aplică direct, ci urmează să fie implementată prin deciziile individuale ale statelor membre ale Uniunii Europene și ale statelor spațiului Schengen.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!