/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Moldovenii pot călători în Grecia, inclusiv în scop turistic! Ce documente trebuie să dețină

missing
02 iulie 2021, ora 15:11

Ambasada Republicii Moldova în Grecia anunță că, potrivit Monitorului Oficial al Republicii Elene din 1 iulie 2021, nr 2778, cetățenii moldoveni pot călători în Grecia, inclusiv în scopuri turistic. Astfel, aceștia trebuie să dețină un certificatul de vaccinare sau testul molecular negativ la COVID-19, obținut cu cel mult 72 ore înainte.

Anularea restricțiilor este valabilă până la următoarea publicare în Monitorul Oficial al Republicii Elene pe data de 8 iulie 2021.

Precizăm că ieri, 1 iulie, Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei COVID-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale. Republica Moldova de rând cu alte țări a fost inclusă în această listă. Restricțiile de călătorie urmează a fi eliminate treptat de către statele membre ale Uniunii Europene.

Totodată, reprezentanții Ministerului de Externe au explicat că lista aprobată la nivelul UE are statut de recomandare aplicabilă față de 25 din 27 state membre ale Uniunii. Recomandarea dată nu se aplică direct, ci urmează să fie implementată prin deciziile individuale ale statelor membre ale Uniunii Europene și ale statelor spațiului Schengen.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram