Un om de afaceri apropiat liderului socialiștilor Igor Dodon ar sta în spatele extragerii de criptovalută în regiunea transnistreană. Despre aceasta a declarat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi, în cadrul unei conferințe de presă. Cel care a învestit în extragerea criptomonedelor ar fi Igor Chaika, fiul procurorului general al Federației Ruse. 

„În regiunea transnistreană au apărut ca ciupercile ferme de criptovalută, iar veniturile pot fi folosite nu doar pentru a sprijini regimul de la Tiraspol, dar și pentru activități obscure, precum spălare de bani, finanțarea traficului de arme, de droguri și alte substanțe interzise. Dovadă sunt cifrele oficiale de la Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, care atestă o creștere de 20 la sută a consumului energetic în regiunea transnistreană, în perioada 2018 – 2020”, a spus deputatul.

Extragerea criptomonedelor a fost „legalizată” în regiunea transnistreană în ianuarie 2018. Atunci, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a spus că mizează pe sprijinul investiturilor din Federația Rusă.

În acest context, pentru presa rusă, Igor Chaika a spus că ia în calcul posibilitatea de a investi circa zece milioane de ruble rusești în fermele de producere a criptovalutei. Mai mult, fiul procurorului general rus a recunoscut că a oferit suport în crearea legii privind extragerea criptomonedelor, în urma unor întrevederi cu Vadim Krasnoselski la Tiraspol.

Menționăm că în 2019, fratele lui Igor Dodon, Alexandru Dodon s-a asociat cu fiul procurorului general al Federației Ruse, Igor Chaika în mai multe companii di Federația Rusă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!