/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Candidații Platformei DA, care indică venituri de milioane. Ce avere declară Andrei Năstase

missing
03 iulie 2021, ora 15:30

Mai  mulți din cei 101 din candidații de pe lista Partidului Platforma Demnitate și Adevăr de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie sunt milionari în lei. Cel mai bogat candidat este Iana Stanțieru, care este reprezentanta diasporei. Potrivit portalului alegeri.md, aceasta a indicat în declarația prezentată la Comisia Electorală Centrală (CEC) venituri de peste patru milioane de lei, obținute în ultimii doi ani.

Potrivit documentului, Iana Stanțieru activează într-o companie privată internațională, iar banii sunt indicați ca fiind obținuți din salariu. Aceasta mai declară și un imobil cu o valoare de peste 268 de mii de lei pe care l-a cumpărat în 2005.

Al doilea cel mai bogat candidat de pe lista Platformei DA este Zinaida Cebanaș. De profesie economist, aceasta declară venituri de aproximativ patru milioane de lei. Potrivit declarației de avere, banii sunt obținuți în urma activității într-o companie, în urma dividentelor, dar și din arenda unor imobile. Mai mult de atât, aceasta indică peste 20 de terenuri agricole, patru apartamente, trei case și mai multe spații comerciale. Cebanaș mai deține și două automobile care au valoarea totală de peste 45 de mii de euro.

Un alt candidat la funcția de deputat Vasile Năstase indică în declarația de avere, depusă la CEC, indică salariile obținute în ultimii doi ani, o casă de peste 140 de metri, un apartament, un automobil în valoare de 120 de mii de lei. Totodată, Vasile Năstase declară și venitul vânzare unui apartament.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase indică aproximativ trei milioane de lei. Cele mai multe venituri sunt ale soției lui Năstase, puțin peste două milioane de lei, bani obținuți din activitatea într-o companie din Germania. Totodată, acesta indică peste 50 de mii de lei din activitatea de deputat, aproximativ 80 de mii de lei obținuți când era în funcția de ministru al Afacerilor Interne și 220 de mii de lei din activitatea de lider al formațiunii. Din activitatea de consilier municipal, Năstase a primit puțin peste 82 de mii de lei.

Acesta mai declară și un apartament pe care l-a procurat în 2009 la peste 169 de mii de lei și două case de locuit la o valoare totală de peste două milioane de lei. Totodată, Andrei Năstase are în proprietate mai multe bunuri imobile, dar și loturi de teren pe care le-a obținut prin donație și contracte de vânzare-cumpărare. Familia liderului Platformei DA mai indică și două automobile la o valoare totală de peste 51 de mii de euro.

Venituri grase declară și deputatul Chiril Moțpan. Potrivit portalului alegeri.md, venitul parlamentarului din ultimii doi ani depășește suma de un milion de lei. Aproximativ 530 de mii de lei, deputatul i-a obținut din activitatea legislativă. Alți peste 300 de mii de lei sunt obținuți din două tranzacții de vânzare cumpărare a unui automobil și a unui apartament. Acesta mai deține trei terenuri, un apartament de peste 272 de mii de lei, o casă ce valorează puțin peste 500 de mii de lei și un autoturism de marca Volkswagen pe care l-a procurat în 2011.

Printre milionarii Platformei DA se numără și Natalia Drăguțan, care indică venituri de peste două milioane de lei, bani obținuți din activitatea în Consiliul raional Ialoveni și din indemnizații. Totodată, aceasta declară mai multe bunuri imobile și trei automobile la o valoare totală de peste 270 de mii de lei.

Și candidatul Andrei Dânga declară venituri de peste un milion de lei. Potrivit declarației de avere, acesta declară 175 de mii de lei obținuți dintr-o firmă din domeniul alimentar. De asemenea, Dânga deține peste 40 de terenuri agricole și cinci depozite (n. r. încăperi).

Printre candidații de pe lista Platformei Demnitate și Adevăr, în rândul milionarilor în lei se mai regăsesc și Nelli Buruian, medic de profesie, care indică venituri de peste un milion de lei.

Igor Lucașciu, jurist de profesie, la fel declară un venit de peste 1 milion 300 de mii de lei. Serghei Cebotari indică în declarația de avere peste 1 milion 200 de mii de lei.

Amintim că, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în data de 11 iulie. Pentru scrutinul electoral, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali și a anunțat că a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În total, vor fi tipărite 3 644 642 de buletine de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram