/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Cavcaliuc și alți doi membri PACE au fost reținuți pe un aeroport din Moscova. Urmau să se întâlnească cu diaspora din Rusia

missing
04 iulie 2021, ora 09:33

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, și alți doi membri ai formațiunii au fost reținuți în această dimineață pe Aeroportul  Șeremetievo din orașul Moscova, Federația Rusă. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a partidului.

„După ce am aterizat în Moscova, să ne întâlnim cu diaspora, la aeroport, eu și colegii mei ne-am confruntat cu lucruri ciudate. Nu suntem lăsați să trecem. După controlul pașapoartelor am fost reținuți, pentru un control suplimentar”, a scris Gheorghe Cavcaliuc pe rețelele sociale.

Liderul PACE a mai adăugat că, fără explicații, a fost condus de oamenii legii într-o cameră separată a aeroportului. Pe lângă Gheorghe Cavcaliuc, au fost reținuți și alți doi membri ai partidului. Este vorba despre Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa. Pe pagina sa de Facebook, liderul PACE a scris că a înștiințat Ministerul de Externe al R. Moldova și ambasada țării noastre în Rusia despre această vizită.

„În aeroport se află Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, cărora li s-a luat actele de identitate și în prezent sun amenințați că vor trimiși înapoi în R. Moldova”, a declarat o reprezentată a partidului într-o conferință de presă.

Membrii formațiunii au mai precizat că liderul PACE urma să aibă o întrevedere, la ora 18:00, în orașul Sankt Petersburg, cu președintele organizației teritoriale din regiune, Feodor Rusu, și vicepreședinta pe diasporă, Valentina Geamănă.

Gheorghe Cavcaliuc dă asigurări că el și membrii PACE sunt vaccinați împotriva COVID-19 și dețin teste negative la coronavirus. Reprezentanții PACE insistă ca liderul partidului să fie eliberat.

„În cel mai scurt timp vom transmite mesaje oficiale către Ambasada Rusiei în R. Moldova, Ambasada R. Moldova în Federația Rusă, Ministerul de Externe,  Comisia Electorală Centrale (CEC), Delegația Uniunii Europene în R. Moldova Promo-LEX și OSCE. Anunțăm proteste la sediile Partidului Comuniștilor, Blocului „Renato Usatîi”, Ambasada Federației Ruse, Ministerul de Externe și sediul CEC. Vom protesta până când nu va fi eliberat Gheorghe Cavcaliuc”, a zis un alt membru PACE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram