/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cabinet de vaccinare pe patru roți. Vizitatorii de la „Orheiul Vechi” au avut posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19

missing
04 iulie 2021, ora 20:32

Dacă nu vine Mohamed la munte, vine muntele la Mohamed. Vizitatorii complexului „Orheiul Vechi” au avut astăzi posibilitatea să îmbine utilul cu plăcutul și să se vaccineze. Medicii au pus la dispoziție peste 300 de doze de ser Astra Zeneca, Sinovac și Sputnik V, astfel ca toți doritorii să se poată imuniza. În timp ce unii oameni spun că au ales să se vaccineze pentru a fi protejați de virus, alții au făcut-o pentru a putea călători liber. 

Cabinetul de vaccinare pe 4 roți a staționat într-o parcare la Complexul Cultural Orheiul Vechi. Odată ce s-a dat start imunizării, mai mulți oameni șiau pregătit actele de identitate și au urcat în autobuz. 

Unii ne-au spus că se vaccinează pentru a fi în siguranță, iar alții – ca să poată călători liber. 

Această tânără, de exemplu, a venit împreună cu toată familia pentru a-și administra serul anti-covid. Spune că vrea să plece la mare și astfel a decis să se imunizeze. 

Responsabilii de maratonul de vaccinare de la Orheiul Vechi ne-au spus că procesul a fost pregătit ca la carte și așteaptă cât mai mulți doritori pentru ca să dezvoltăm imunitate colectivă. 

Potrivit reprezentanților Ministerului Săntății, campania de vaccinare a turiștilor va continua în următoarele săptămâni și în alte locații vizitate de moldoveni.

Ieri a fost dat startul campaniei de vaccinare de la casă la casă. 15 echipe mobile formate din medici și stundenți de la medică au mers pe la casele locuitorilor din nordul țării pentru a vaccina doritorii. 

Astfel, doar pe parcursul zilei de ieri au fost imunizați peste 400 de oameni în cadrul acestei acțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram