/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Provocare lansată de un grup de tineri. Alegătorii sunt chemați la vot pe ... Tik Tok

04 iulie 2021, ora 21:24

Mai nou, alegătorii sunt chemați la vot pe … Tik Tok. Un grup de tineri a lansat o provocare prin care își propune să convingă cât mai mulți oameni să participe la alegerile parlamentare din 11 iulie. Aceștia sunt îndemnați să filmeze un video reprezentativ, iar cele mai populare filmulețe vor fi premiate.

Astfel, campania „Avem ce votăm!”, care se desfășoară pe Tik Tok, își propune să informeze tinerii despre scrutinul parlamentar din 11 iulie, într-un limbaj simplu și accesibil. Aceștia sunt încurajați să filmeze un scurt videoclip ca să motiveze și alți alegători să participe la vot.

Și în timp ce în unele filmulețe, alegătorilor li se explică reguli despre procedura de vot, altele prezintă problemele cu care se confruntă țara noastră, încercând astfel să sensibilizeze cât mai mulți indeciși. 

Cei care stau în spatele acestui proiect sunt mai mulți tineri activiști. Unul dintre ei este Marina Țurcanu care ne-a spus că proiectul prin care încearcă să promoveze gândirea critică în rândul tinerilor este unul mai vechi.  

Noutatea este însă că în acest an s-au mutat pe Tik Tok. 

Organizatorii proiectului mai spun că cele mai populare și ingenioase filmulețe vor fi premiate, iar autorii vor primi rucsace, căni sau alte premii simbolice. Proiectul este unul apolitic, iar filmulețele, la rândul lor, ar trebui să promoveze participarea la vot și nu opțiuni politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram