Datele sondajului sociologic „Barometrul Opiniei Publice” arată că la alegerile din 11 iulie 33,7 dintre alegători ar vota pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, iar 25,2 la sută ar alege blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Alți 6 la sută dintre participanți spun că își vor da votul pentru Partidul „Șor”. Studiul sociologic a fost realizat în luna iunie curent.

Totodată, 4,6 la sută spun că ar vota pentru blocul „Renato Usatîi”, iar 2,7 % pentru Platforma DA.

Întrebați dacă vor ieși la vot, 67,5 dintre respondenți au spus că sunt absoluți siguri că vor merge la urne. Peste 13 la sută dintre participanții la vot au spus că sunt siguri că vor ieși duminică să voteze.

La sondaj au participat 1162 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii
Moldova, cu o eroare maximală de +2.9%. Datele au fost culese in intervalul 12- 26 iunie. Interviurile au fost realizate la domiciliul respondenţilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!