/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 812: Explozii puternice în Crimeea și omagiu la chitară. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Ședința de Judecată în dosarele „Casa Modei” și „ASITO” de la Judecătoria Ciocana, amânată la solicitarea avocatului omului de afaceri Vladimir Russu

missing
05 iulie 2021, ora 11:49

Ședința de judecată în dosarul celor două imobile din centrul Capitalei, „Casa Modei” și „ASITO”, pe care și le dispută oamenii de afaceri Veaceslav Platon și Vladimir Russu, care urma să aibă loc astăzi, a fost amânată la solicitarea avocatului lui Russu. Apărătorul Anatolie Pitilă a menționat că mai are nevoie de timp pentru a prezenta instanței suficiente probe. Următoarea ședință de judecată va avea loc în data de 19 iulie. 

„Noi am solicitat amânarea ședinței, avem nevoie de probe suficiente pe care să le prezentăm atât instanței, cât și celorlalți participanți la proces, care vor duce la justa soluționare a prezentei cauze. Din momentul fixării ședinței și până azi a fost un timp insuficient să le administrăm și să le obținem, avem nevoie de ceva timp să le prezentăm instanței”, a declarat avocatul Anatolie Pitilă.

„Partea adversă a solicitat termen pentru prezentarea probelor, noi am susținut această cerere, pentru că este dreptul fiecărei părți. Ei de fiecare dată cereau respingerea ca să nu tergiversăm”, a precizat Ion Crețu, avocatul lui Veaceslav Platon.

Dosarul „Casa Modei” și „ASITO” a fost întors Judecătoriei Ciocana de magistrații Curții de Apel Chișnău. Avocatul Ion Crețu a fost acuzat că și-ar fi falsificat testul la COVID – 19, pentru a obține câștig de cauză la Apel, iar dosarul să fie întors în prima instanță, care a decis la începutul lunii mai să îl lase pe Veaceslav Platon fără cele două clădiri, rămase în posesia lui Vladimir Russu.

Crețu denunță un atac asupra sa și spune că nu este adevărat că a prezentat instanței un test falsificat.

„Prin poliție, domnul Russu încearcă prin orice modalitate să deschidă o cauză penală în privința mea. Eu ca și avocat am informat instanța, eram obligat”, a mai menționat avocatul lui Platon.

Amintim că la începutul lunii aprilie, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a admis plângerile SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol” și a dispus anularea a șase ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care cele două imobile au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate. În concret, este vorba despre ”Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința SRL ”Interprimcolect” și , respectiv, ”Pavrapid” SRL, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Veaceslav Platon. Prin urmare, Procurorul General a restabilit drepturile SRL ”Continental Business Invest” și SRL ”SCM Development Mol”, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Vladimir Russu, dispunând restituirea celor două imobile proprietarului.

Deși procurorul general a anulat acele ordonanțe, Veaceslav Platon insistă că el are dreptul la cele două imobile și a cerut în instanță anularea ordonanței procurorului general.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram