Serviciul Vamal a înregistrat încasări semnificative în luna iunie 2021, fiind colectate la bugetul de stat aproximativ 2,4 miliarde lei, cu circa 37% mai mult față de luna similară a anului 2020 și cu 33% mai mult față de luna iunie a anului 2019. 

Cifrele de încasări la bugetul de stat sunt printre cele mai mari din ultimii nouă ani.

Datorită eforturilor agenților economici, care și-au desfășurat activitatea în condiții de pandemie, dar și a colaborării eficiente dintre antreprenorii de bună credință și Serviciul Vamal, veniturile la bugetul de stat administrate de organul vamal sunt în continuă creștere de la începutul anului curent.

Astfel, în prima jumătate a anului 2021, încasările se ridică la cifra de 12,6 miliarde de lei, în creștere cu 27%față de veniturile colectate în intervalul corespondent al anului 2020.

În același timp, cifra veniturilor este în creștere cu cca 23% chiar și în comparație cu anul 2019 (ianuarie-iunie), când economia națională nu era afectată de consecințele pandemiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!