/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Sondaj BOP: Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere. Președinta Sandu, pe prima poziție

missing
05 iulie 2021, ora 16:14

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, liderul PSRM, Igor Dodon, și liderul PCRM, Vladimir Voronin. Sunt top trei politicieni în care moldovenii au încredere. Cel puțin asta arată sondajul sociologic „Barometrul Opiniei Publice”, realizat în luna iunie curent.

Potrivit datelor, 33 la sută dintre respondenți au spus că cea mai mare încredere au în Maia Sandu. Pe a doua poziție se află Igor Dodon. Astfel, 19 la sută dintre participanții la studiu au spun că au încredere în liderul PSRM. Patru la sută au menționat că au încredere în Voronin. Tot 4% au răspuns că au încredere în Ilan Șor.

Mai mult, 22 la sută dintre persoanele care au participat la studiu au spus că nu au încredere în nimeni, iar 6% au răspuns că nu știu.

Studiul mai arată că 3% dintre participanții la sondaj au încredere în Renato Usatîi și doar 1 % au încredere în liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Totodată, participanții la sondaj au fost întrebați câtă încredere au în Maia Sandu, Igor Dodon, Renato Usatîi, Vladimir Voronin, Andrei Năstae și Ion Ceban, etc. Vedeți mai jos cum au răspuns:


La sondajul BOP  au participat 1162 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +2.9%. Datele au fost culese în intervalul 12- 26 iunie. Interviurile au fost realizate la domiciliul respondenţilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram