/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

/UPDATE/ Ultima oră! PCCOCS confirmă că Dorin Damir, finul de cununie al lui Plahotniuc, este reținut după perchezițiile matinale efectuate de procurori și ofițerii SIS

missing
05 iulie 2021, ora 11:49

UPDATE 11:47: PCCOCS confirmă că președintele FEA, Dorin Damir a fost reținut în urma perchezițiilor efectuate în această dimineață. Procurorii au descins la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

„În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, acum câteva minute au fost reținute 3 persoane: șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA”, se arată în comunicatul PCCOCS.

Urmărirea penală este în plină desfășurare iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Știrea inițială: Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) împreună cu ofițerii Serviciului pentru Informații și Securitate (SIS) efectuează în aceste momente percheziții în mai multe locații din Capitală. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a SIS, Daniel Mânzat. 

„Confirmăm că au loc percheziții realizate de către SIS și PCCOCS. Detalii nu va putem oferi, deocamdată, pentru a nu prejudicia mersul anchetei”, a declarat pentru tv8.md Daniela Mânzat, precizând că ulterior va reveni cu detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram