/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Blocul electoral care a cheltuit în șase săptămâni de campanie peste 11 milioane de lei 

missing
05 iulie 2021, ora 21:50

Blocul Renato Usatîi a chletuit în 6 săptămâni de campanie electorală peste 11 milioane de lei, fiind concurentul care și-a scuturat cel mai mult buzunarele în această perioadă. Acesta este urmat de PAS și Partidul ȘOR, în topul cheltuielilor, conform rapoartelor financiare depuse la CEC.  

Așadar, în 6 săptămâni de campanie electorală Blocul Renato Usatîi și-a scuturat cel mai tare buzunarele. În această perioadă, potrivit raportului financiar depus la CEC, concurentul electoral a cheltuit peste 11 milioane de lei și devine, în acest sens, lider la capitolul cheltuieli. Cei mai mulți bani s-au scurs pentru publicitatea electorală, fiind vorba de circa 8,6 milioane de lei. Alți peste 935 de mii au fost chletuiți pentru transport, în special – combustibil. Iar întrunirile și evenimentele electorale au costat blocul Renato Usatîi până acum aproximativ 750 de mii de lei. 

Partidul Acțiune și Solidaritate se plasează pe locul doi, în topul formațiunilor care, până acum, au investit cei mai mulți bani în campania electorală. Astfel, membrii partidului au cheltuit în această perioadă peste 5,4 milioane de lei. În cazul lor, cei mai mulți bani s-au alocat pentru publicitate electorală, materiale promoționale, întruniri și evenimentele electorale. 

Iar Partidul Politic ȘOR a cheltuit până acum, pentru campania electorală peste 3,8 milioane de lei. Publicitatea, materialele promoționale și combustibilul pentru transport au costat cel mai mult. 

Între timp, blocul comuniștilor și socialiștilor a cheltuit până acum aproximativ 3,6 milioane de lei pentru campania electorală. Cei mai mulți bani s-au dat pentru publcitate prin mijloacele electronice, panouri sau alte platforme stradale.

Ceilalți concurenți electorali au raportat cheltuieli de la zero lei până la peste 1 milion de lei. În total, în buletinul de vot se vor regăsi 23 de candidați la fotoliile de deputați din viitorul Parlament. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram