/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ CALC face apel repetat către CEC să adopte o decizie care să prevină transportarea organizată a alegătorilor 

missing
06 iulie 2021, ora 13:46

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) face un apel repetat către Comisia Electorală Centrală să adopte în regim prioritar o decizie care să prevină transportare organizată a alegătorilor la scrutinul din 11 iulie. 

Astfel, reprezentanții CALC spun că transportarea organizată a alegătorilor poate fi o sursă de corupere și, în aceste condiții, trebuie adoptată o decizie în acest sens.

„Orice lipsă de acțiune menită să prevină transportarea organizată a alegătorilor, va duce la crearea de premise suplimentare de influențare și/sau constrângere a alegătorilor din stânga Nistrului să-și exercite dreptul la vot într-un anumit fel, dar și de creare a riscurilor suplimentare asupra securității acestor cetățeni”, se arată în apelul CALC.

„Luând în calcul impactul pe care îl poate avea fenomenul transportării organizate de alegători în favoarea anumitor concurenți electorali asupra corectitudinii procedurilor de vot, precum și pornind de la rolul pe care l-a avut Hotărârea CEC nr. 4390 din 20 octombrie 2020 în reducerea numărului de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, solicităm Comisiei Electorale Centrale să adopte în regim prioritar o hotărâre similară și pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”, se mai arată în apel.

Amintim că astăzi, 6 iulie, Comisia Electorală Centrală nu a introdus pe agenda de lucru a ședinței un proiect de hotărâre al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care ar reglementa transportarea alegătorilor din regiunea transnistreană în ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Documentul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi inclus pe ordinea de zi și ulterior votat de către CEC. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram