/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Un interlop rus, achitat în Rusia pentru organizarea unui omor, ar fi sosit la Chișinău pentru a susține BECS

missing
06 iulie 2021, ora 11:43

Vladimir Kulibaba, un cetățean rus, achitat în urmă cu nouă ani pentru omor și cunoscut drept unul dintre oamenii de încredere ai interlopului Grigore Caramalac, ar fi venit la Chișinău pentru a se implica în așa-numita Platforma civică „Uniunea Populară”, care organizează acțiuni de susținere a socialiștilor și comuniștilor în actuala campanie electorală. Asta se arată într-o investigație a portalului wacthdog.md. 

Potrivit sursei citate, Vladimir Kulibaba este un cetățean al Federației Ruse, care se prezintă drept președinte al Confederației sindicatelor în domeniul culturii fizice, sportului și turismului din Moldova „SINDSPORT”. Organizația a fost creată în martie 2020. Watchdog.md scrie că este este șeful filialei din Sankt Petersburg a Federației de Lupte Sportive. Sursele din Federația Rusă prezintă o istorie tumultoasă a acestuia. El a fost consilier al președintelui Comitetului Olimpic din Rusia.

Apoi, fiind învinuit de organizarea unui omor, el a nimerit pe banca acuzațiilor. În cadrul examinării cauzei ar fi ieșit la suprafață legăturile lui Kulibaba cu liderii lumii criminale din anii 90″ din Sankt-Petersburg. În 2012 – Kulibaba a fost declarat nevinovat de către judecători, asta chiar dacă executorul omorului a indicat anume asupra lui drept organizator. Despre asta a scris și gazeta.ru în anul 2012.

Sursele Watchdog.md spun că biroul Interpol de la Moscova a trimis o informare către poliția de la Chișinău, prin care a avertizat autoritățile moldovenești că individul este sub monitorizare, recomandând să-i fie interzisă intrarea în R. Moldova. Poliția de Frontieră de la Chișinău ar fi ignorat însă recomandările omologilor ruși.

În acest sens, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), cel care candidează pe listele formațiunii la alegerile parlamentare anticipate, Radu Marian a transmis un demers la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Poliția de Frontieră prin care a solicitat să explice de ce recomandarea Interpol ar fi fost ignorată. „În cazul în care riscurile se confirmă, am solicitat inițierea acțiunilor de expulzare imediată din țară a individului respectiv, a precizat Radu Marian, în demers.

Solicitați de redacție, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că au recepționat demersul deputatului și au precizat că este prematur să vină cu un răspuns, întrucât acesta încă nu a fost examinat. Am cerut o reacție și de la reprezentanții MAI. Serviciul de presă ne-a spus să-l contactăm pentru informații pe consilierul ministrului de Interne, Iulian Bercu. Acesta însă nu ne-a răspuns la telefon. Contactată telefonic pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor, Carmena Sterpu, a spus că nu este disponibilă să comunice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram