/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

A depus o contestație la CEC și un denunț la Procuratură. PUN cere excluderea Partidului „Șor” din cursa electorală

missing
07 iulie 2021, ora 18:34

Partidul Unității Naționale (PUN) solicită excluderea din cursa electorală a Partidului Politic „ȘOR” pentru că ar fi folosit în campania electorală a fondurilor nedeclarate. PUN anunță că a depus miercuri și o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC), în acest sens.

PUN a comunicat că a depus și un denunț la Procuratura Anticorupție în baza unui articol al Codului penal pricind coruperea alegătorilor. „În ciuda faptului că Partidul Politic „ȘOR” prezintă pe site-ul său oficial un proiect întitulat „Magazine Sociale”, acesta nu a raportat cheltuielile pentru funcționarea acestor magazine”, precizează PUN.

Membrii formațiunii au menționat că, potrivit Codului electoral, toate cheltuielile pentru campania electorală se efectuează din mijloacele de pe contul cu mențiunea „Fond electoral. Concurenților electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani, să le distribuie fără plată bunuri materiale, inclusiv din ajutoare umanitare sau din alte acțiuni de binefacere.

Solicitată pentru o reacție, deputata Partidului „Șor”, cea care candidează și pe listele formațiunii la alegerile parlamentare anticipate, nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că la ședința Parlamentului de pe 22 martie curent, deputatul neafiliat Octavian Țîcu a declarat de la tribuna Legislativului că pregătește un proiect de lege care ar declara neconstituțional Partidul Politic „ȘOR”. În replică, Marina Tauber, deputată a fracțiunii parlamentare „ȘOR”, i-a reproșat lui Țîcu că își face PR politic pe seama partidului pe care îl reprezintă, dar și pe seama liderului partidului, Ilan Șor.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram